Durant l’acte de cloenda el youtuber Alberto Gadel donarà a conèixer els grups guanyadors

 

El concurs Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme celebra el 15è aniversari amb una edició on han participat 656 joves amb 118 vídeos procedents d’una vintena de centres educatius i entitats de lleure dels municipis integrats a l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

Al llarg d’aquestes 15 edicions el Reimagina’t ha impulsat la creació i la difusió de videoclips, espots, ficcions, entre altres formats audiovisuals, per part de 8643 joves de 12 a 18 anys. Els vídeos, que es poden visionar a l’arxiu de la pàgina web del projecte, s’adrecen a públic jove promovent una mirada positiva cap a les diversitats de gènere i afectives-sexuals.

Els cossos és la temàtica de la present edició del concurs. Per això els vídeos participants reflexionen sobre la diversitat de formes, alçades, volums, cabells i colors de la pell. Però també de capacitats, cultures, religions, llengües, edats i expressions de gènere des del punt de vista dels i les joves.

Durant la fase de creació del concurs, Alberto Gadel, del programa INFLUENX3R de TV3 i youtuber del Canal Malaia i la instagramer Mar Armengol han donat suport als grups participants a través de materials audiovisuals on han desgranat conceptes al voltant dels cossos, parant atenció a com representar les diversitats corporals i a tractar aquests temes des d’una perspectiva lliure de tòpics i estereotips.

 

Acte de cloenda i grups guanyadors

Seguir l’acte en directe aquí!

Durant l’acte de cloenda, que tindrà lloc el proper dimecres 13 de març a les 18:30 h, es donaran a conèixer els noms dels grups guanyadors. Serà a La Sala, de l’Espai Francesca Bonnemaison (C/Sant Pere Més Baix, 7 – Barcelona). Abans de l’acte formal, en aquesta ocasió se celebrarà un berenar a l’aire lliure amb motiu del 15è aniversari del concurs.

El creador de continguts Alberto Gadel serà qui conduirà l’esvedeniment. El youtuber va participar, juntament amb l’instagramer Mar Armengol, en una primera fase del concurs aportant idees i reflexions relacionades amb la temàtica d’aquesta edició per facilitar als grups participants la ideació dels vídeos. Durant l’acte es projectaran els vídeos guanyadors i es convidarà als i les joves a comentar amb el públic assistent les seves propostes i la temàtica que les engloba.

Hi intervindran Pilar Díaz, presidenta de l’Observatori i alcaldessa d’Esplugues, representants de l’Institut Català de les Dones i Montse Nieto Méndez, coordinadora de l’Àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona i altres intervencions institucionals encara per confirmar.

Els dos grups guanyadors de cada categoria rebran com a reconeixement una subscripció a la plataforma Filmin i cada grup-aula gaudirà d’una sessió cinematogràfica del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir Mirades.

Jurat d’aquesta edició

El divendres 23 de febrer, el jurat del Reimagina’t s’ha reunit per deliberar. Han format part del mateix Èlia Soriano, Directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Marta Suero del Servei de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, Eva Millas, Responsable del Servei d’Igualtat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Inma Moyano, Regidora de Feminismes i LGTBI, Justícia Global i Drets Civils i Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Melissa Estaba de l’associació Dones Visuals i Raquel Marques de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.