Ja podem anunciar els grups guanyadors de la 12a edició del Reimagina‘t. Vídeos lliures de sexisme, que convidava als i les joves a realitzar una creació audiovisual sobre les xarxes socials més enllà dels estereotips sexistes. El jurat del concurs, format per professionals del cinema i la publicitat i membres de les entitats implicades en el projecte ha atorgat tres premis i una menció especial a grups de joves de quatre centres educatius catalans.

Categoria de 12 a 14 anys: Violència a les xarxes
En aquesta categoria el grup guanyador  és l’integrat per Martina Sans, Núria Marcet i Ainara Garcia del Col·legi Sant Ramon de Penyafort (Vilafranca del Penedès). El vídeo fa una passa endavant i proposa solucions al sexisme.

Categoria de 14 a 16 anys
No volem estereotips
Aquest vídeo fet per l’alumnat de l’Escola Voramar (Barcelona) Olivia Antonio, Carmen Rumenova, Bini Ferrer ha cridat l’atenció del jurat per la valentia de posar-se davant d’una càmera i explicar el biaix masclista dels algoritmes.

Stop sexisme a les xarxes socials
També guanya en aquesta categoria un vídeo fet per Gisela Mészáros Ferrer, Maite Gracía Martos, Paula Ruiz Bolaños i María Bastarós García, del Col·legi Sant Josep (Sant Boi de Llobregat), que destaca per trobar una manera molt encertada de representar el binarisme i com trencar-lo.

Menció: El recompartir
El jurat ha decidit atorgar una menció especial a aquest vídeo de l’Escola Sant Felip Neri (Barcelona) per Francina Ventayol, Maria Molas, Jano Mosier i Vinicius Degreef, perquè “deixa ben clar qui són els responsables i quina és la conducta correcta quan rebem el vídeo d’una agressió”.

Reimagina’t a InfoK

Ja podeu veure el reportatge que InfoK ha dedicat al concurs, on ha entrevistat a participants d’aquesta edició del Col·legi Sant Ramon de Penyafort.

Els grups guanyadors, anunciats el passat 4 de març, rebran una subscripció a la plataforma Filmin i la participació en l’activitat Mems o barbàrie, el potencial polític del mem, del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir mirades. Podeu veure la presentació dels grups guanyadors amb la youtubera Maria Bouabdellah Shaimi aquí:

Centres participants d’aquesta edició:
Institut Maria Aurèlia Capmany (Cornellà)
Ramon Berenguer IV (Santa Coloma)
Institut Neus Català (Cornellà)
Maristes Rubí (Rubí)
Institut Anna Gironella de Mundet (Barcelona)
Institut Alexandra Gali (Sant Pere de Ribes)
Col·legi Jesús-Maria Sant Andreu (Barcelona)
Jesús-Maria Sant Gervasi (Barcelona)
Escola Voramar (Barcelona)
Escola Sant Felip Neri (Barcelona)
Col·legi Sant Ramon de Penyafort (Vilafranca del Penedès)
Col·legi Sant Josep (Sant Boi de Llobregat)

Jurat:
Cristina Baulies (Institut Català de les Dones), Marta Suero Bodas (Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona), Sílvia Hernández (Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya), Laura Girona (regidora d’Igualtat, joventut, formació i participació de l’Ajuntament de la Selva del Camp), Camila Mailén (Dones Visuals), Raquel Marques i Cristina Almirall (ambdues de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació).