A la 14a edició del concurs Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme han participat un total de 49 vídeos d’12 centre educatius i entitats de lleure dels municipis integrats a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.

Aquest concurs promou la creació de vídeos lliures d’estereotips masclistes per part de grups d’adolescents d’entre 12 i 18 anys. Al llarg de les tretze edicions, 7990 joves han elaborat videoclips, espots, ficcions, documentals i altres tipus d’audiovisuals adreçats a un públic jove.

La temàtica de la present edició del Reimagina’t ha estat les sexualitats, motiu pel qual els vídeos participants s’han centrat en representacions que superen els tabús i estereotips lligats als rols de gènere, parlant de la construcció́ del desig sexual i la relació amb el propi cos des del punt de vista dels i les joves.

Els grups participants han rebut el suport de la finalista del programa Eufòria de TV3, Llum i de la cocreadora de Bunyol TV, Geor, a través de materials audiovisuals on desgranaven diferents conceptes al voltant de les sexualitats, trencant tabús, convidant a la reflexió i ajudant a pensar com tractar aquestes qüestions des d’una mirada positiva.

 

ACTE DE PRESENTACIÓ I GRUPS GUANYADORS

Els noms dels grups guanyadors es desvetllaran durant l’acte de cloenda que tindrà lloc el proper dilluns 24 d’abril a les 18:00 h. Serà a La Sala, de l’Espai Francesca Bonnemaison (c/Sant Pere Més Baix, 7 – Barcelona). La cloenda serà conduïda per la cantant Llum (Eufòria), que dinamitzarà l’acte convidant als i les joves guanyadores a comentar la seva proposta audiovisual, que serà projectada durant l’acte, i a parlar sobre la temàtica. Durant l’acte, comptarem amb la presència de Pilar Díaz, presidenta de l’Observatori i alcaldessa d’Esplugues, Meritxell Benedí, presidenta de l’Institut Català de les Dones i Alba Barnusell, diputada delegada de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.

Dos grups de cada categoria -de 12 a 14 anys, de 14 a 16 anys i de 16 a 18 anys- rebran com a reconeixement una subscripció a la plataforma Filmin i cada grup-aula gaudirà d’una sessió cinematogràfica del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir Mirades. L’esdeveniment es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Observatori.

 

JURAT

El dimarts 28 de febrer, el jurat del Reimagina’t s’ha reunit per deliberar. Han integrat aquest jurat Meritxell Benedí, Presidenta de l’Institut Català de les Dones; Marta Suero, de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona; Monika González, com a Regidora delegada d’Igualtat de l’Ajuntament del Masnou; Maria Corriàs, de Dones Visuals i Raquel Marques, de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.

Més informació aquí.