La premsa es fa ressò del Reimagina’t, desprès de l’acte de cloenda de la 12ª edició el passat mes de març. Celebrem l’interès que el concurs ha despertat en els mitjans i destaquem algunes de les notícies que ens han arribat!

El Periódico, 19/04/2021
Vídeos juveniles sin estereotipos sexistas
“La mejor manera de combatir algunas de las grandes lacras de la sociedad actual como la violencia machista, la desigualdad femenina o la discriminación por cuestión de sexo pasa por la educación, por pensar en el futuro para que los chicos de hoy en día crezcan con unos valores más positivos e igualitarios. Con este objetivo nació en el 2009, Reimagina’t, una iniciativa del Observatori de les Dones en els mitjans de comunicación.”

El Diari de l’Educació, 03/03/21
Adolescència contra els estereotips de gènere
“Ja fa dotze anys que el projecte Reimagina’t –impulsat per l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació en col·laboració amb la cooperativa Drac Màgic– proposa als adolescents que realitzin un vídeo sobre una temàtica vinculada als drets de les dones i a les diversitats afectivo-sexuals. “És una bona excusa per treballar l’audiovisual a la vegada que es reflexiona sobre els valors feministes, els estereotips de gènere, el sexisme, la discriminació, la cosificació, el patriarcat…”, explica Cristina Almirall, responsable del projecte.”

el 3 de vuit, 19/04/21
“Pel carrer, els nois mai se sentiran com ho fem les noies”
“Volíem explicar com ens sentíem nosaltres, i també, de ben segur, altres noies i dones”. Així és com resumeixen Martina Sans (14), Núria Marcet (14) i Ainara Garcia (15) el motiu que les va portar a crear el vídeo “Violència a les xarxes”, que va guanyar la 12a edició del Reimagina’t, un concurs que cada any proposa l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació i que convida nois i noies a realitzar una creació audiovisual sobre els estereotips sexuals i de gènere.”

InfoK, TV3, 04/03/21
Els curts del Reimagina’t”
“Quatre instituts han estat premiats amb els seus espots sobre com han de millorar les xarxes socials.”