Quan parlem de cossos, de què parlem?

L’Alberto Gadel ens dona algunes idees per a realitzar un vídeo sobre els cossos, en totes les seves formes, volums, colors i estils. Planteja preguntes per ajudar-nos a pensar què és el que voldríem veure a les pantalles i com fer-ho possible!

Cossos lliures de sexisme: algunes idees

Com podem parlar sobre els cossos sense caure en tòpics o estereotips? Per què és important la representació de les diversitats corporals? La Mar Armengol, que fotografia cossos no normatius i en parla a @_pelillosalamar_, ens dona algunes idees.

Quan parlem de sexualitats, de què parlem?

La Llum, finalista del programa Eufòria, ens fa reflexionar sobre tot allò que ens han explicat de les sexualitats i ens anima a trencar tabús: coneixem els canvis del cos en la pubertat? Què són les infeccions de transmissió sexual? Ens hem preguntat mai què ens agrada i què no?

Com fer un vídeo amb una mirada positiva?

Com podem parlar sobre el propi cos i de la sexualitat sense repetir el que ja hem vist mil vegades a les pantalles? La Geor de Bunyol TV ens dóna idees i exemples de com fer vídeos que superin tabús amb una mirada positiva.

Glossari per a vídeos lliures de sexisme

La Júlia i el Pau de Ginestà ens ajuden a aclarir alguns conceptes que potser ja n’heu sentit a parlar. Què és el masclisme? I el racisme? Com explicaríeu el feminisme? Quina diferència hi ha entre sexe i gènere?

Què són les cures?

Què vol dir cuidar algú altre? I cuidar-te a tú mateix/a? Com podem cuidar el planeta i els altres ésser vius? El Març Llinàs ens dona idees per a realitzar vídeos sobre les cures més enllà dels estereotips de gènere.

Vídeos lliures de sexisme:
algunes idees

La youtuber Andy Asadaf ens parla des d’una perspectiva de gènere sobre les histories i personatges que trobem sovint ens els mitjans de comunicació.

De la idea al guió:
com fer un vídeo lliure de sexisme

Què filmem? Amb quins personatges? Com ho fem? La youtuber Leopolda Olda ens explica com podem realitzar un vídeo lliure de sexisme pel concurs Reimagina’t.

A qui podem trobar a les xarxes socials?

Qui té més likes? Més comentaris positius? Més seguidors i seguidores? La Maria Bouabdellah Shaimi ens parla sobre els estereotips a les xarxes i sobre com potenciar-hi la diversitat de representacions!

Què compartim a les xarxes socials?

Com us agradaria que fossin les xarxes socials? Què us agradaria trobar i compartir-hi? La Laura Grau ens dona idees per a crear xarxes lliures de sexisme.

Els esports: mirades lliures de sexisme

La instagramer Juliana Canet ha realitzat aquest vídeo pel Reimagina’t en què ens dona idees sobre la temàtica d’enguany: els esports!

Amb el suport de:

Diputacio-de-Barcelona-generalitat

Amb la col·laboració de:

Desenvolupat per: